TYPEHUS_03

År: 2009
Bygherre: Block Watne
Status: Igangværende

Projekt resume - Full project

RESUMÉ:
For et norsk typehusfirma blev vi bedt om at skitsere og udvikle nogle bud på fremtidens bæredygtige typehuse. Hustyperne er alle disponeret ud fra bæredygtige parametre, som fx udnyttelse af passiv solvarme, ressourceeffektive materialer og optimerede klimaskærme. Samtidig er der i typehusene opnået nogle smukke og varierede rumligheder, optimalt daglys samt fleksibilitet i forhold til fremtidig behov og brug Projektet viser potentialet for næste generation af bæredygtige boliger, der som typehus skal tage et socialt, økonomisk og miljømæssigt hensyn.

Huset spiller sammen med det norske fjeld- og ålands landskab. To volumener er skudt ind i hinanden og definerer en opdeling af huset - et til de private rum, og et til fællesarealerne. Her sørger store panoramavinduer for udkig og lys ind i stuen. Opbevaringsplads er placeret i mødet mellem de to volumener, og de relativt få kvadratmeter udnyttes optimalt ved at minimere de indre ganglinjer.