SOMMERHUS I VEDDINGE BAKKER

År: 2005
Bygherre: fam. Rasmussen
Status: afsluttet

Projekt resume - Full projekt

Huset er placeret i Veddinge Bakker, et af Danmarks mest karakteristiske naturområder. Selve huset ligger på en naturgrund og spejler sig sammen med gamle træer i en lille sø. Omgivelserne, kombineret med at sommerhuset af ejerne skulle fungere som en pause fra storbyen, har bidraget til at naturen er medtænkt som en central komponent både i husets funktion og udtryk.

Udvendigt er dette udtrykt i den organiske formede facade. Et stærkt ønske fra bygherre var et hus, der kunne klædes i slyngplanter gennem opsætning af espalier. Et andet ønske var vinduer med sprosser. Dette førte til den markante facade, hvor laminat facadeplader er fræset ud og danner ét sammenhængende mønster, der dækker alle fire facader og derved både bliver sprosser, espalier og gengiver naturens formsprog.

Indvendigt er konceptet for indretningen determineret af bevarelse af kontakten til naturen. Således har samtlige rum i huset direkte kig til naturen, og det centrale rum hele fire udgang til grunden. I soveværelserne flugter sengekanten underkanten på vinduerne, hvilket giver indtryk af at sove ude, ligesom på hemsen hvor et stort kuppel ovenlys giver kig til stjernerne om natten og til havet i horisonten om dagen.

Et andet krav til husets indretning var, at der skulle være plads til mange gæster på trods af den begrænsede plads. Dette er løst, dels ved at optimere pladsudnyttelse i soveværelserne, men hovedsagelig ved at placere alle hvidevare, tv, tøj, service, osv. i indbyggede skabe i skillevæggene. Dette har bevirket at det centrale rum (på ca. 36 m²) kan fungerer både som entre, spisestue (med plads til 10 personer), dagligstue, fordelings rum og køkken uden at virke kaotisk da der kun er behov for møblering med borde og stole. En fold af OSB plade samler alle funktioner og løber fra hemsen, ned af den ene skabs væg, ud i køkkenbordet og videre hen af gulvet for at ende op ad den modsat stående skabs væg. Folden skaber ro i rummet og det rå træfiber materiale forstærker kontakten til den omkringliggende natur.